MY UNPRIVACY BLOGGER
Big Boss

Annyeong fellas. I'm Hathirah. The owner of this blog. Me,sweet twoteen. Please be nice! love you! orang sedang skodeng blog hathirah!

Undiary Biodata Tutorial

Leave Surat Cinta Disini



klik sini untuk sewa tapak
Masha Allah! Jutawan Ini Sanggup Bayarkan Saman Niqab.

jutawan



Assalamualaikum   




Masha Allah! Jutawan Ini Sanggup Bayarkan Saman Niqab | Mungkin ada di antara kita di sini tidak mengetahui tentang larangan pemakaian niqab di beberapa buah negara barat. Pemakaian niqab di sana amat ditegah sama sekali dan hal ini jelas bahawa pemakaian niqab boleh dikenakan saman kepada individu-individu yang tampil imej sedemikian. Saman di sana bukan murah. Namun di sebalik isu ini, terdapat seorang jutawan tampil menyediakan dana untuk menanggung segala kos saman kepada wanita yang disaman kerana memakai niqab. Masha Allah, sungguh mulia jutawan ini.
                      





Ini gambar seorang lelaki bernama Rachid Nekkaz, usahawan kacukan Perancis-Algeria yang tinggal di Perancis
Beliau mendengar tentang pengharaman pemakaian Niqab di Perancis. Kemudian beliau beritahu yang,beliau akan bayar semua SAMAN yang dikenakan kerana memakai niqab – bukan di Perancis sahaja, tetapi di mana-mana negara yang mengharamkan pemakaian tersebut.
Beliau mulakan dengan dana 1 Juta Euro (RM4.02 Juta). Kemudian beliau berkata, “Saudariku, pergilah ke mana sahaja yang kamu nak, dan saya akan bayar semua SAMAN yang dikenakan ke atas kamu itu”
Semoga Allah memberkati beliau.
Sebab itulah semua USAHAWAN MUSLIM perlu KAYA JIDDAN ! (Kaya Sangat-sangat). Supaya, apabila ISLAM memerlukan kita, kita akan bersedia !!!
Allahu Akbar !!!

HOT! RUGI TAK CUBE BEDAK TANAKA!




Assalamualaikum   


                              waaa! produk bedak tanaka ni sekarang memang laris! produk ni sesuai untuk kulit sensitv, ade masalah jerawat, ruam ke dan sebagainya.. produk bedak tanaka ni bukan sahaja untuk perempuan! lelaki pun bole pakai! aku jual dengan harga murah sahaja.. kalau korang bole tengok ade yg jual dengan harga rm30 r, rm40 r.. tapi aku jual 1 pcs hanya rm27 (FREE POSTAGE) kecuali sabah dan sarawak kene cas postage.. kalau ambek 2 pcs = rm50.. waaa.. murahkan? kalau ambek banyak lagi, aku bole kurangkan lagi.. aku sure korang puasa hati! yg aku jual ni berat dye 100g.. aku xjual 40g tau.. 


                                

                          jangan ragu2 ye gune produk ni.. :) insyaallah nampak kesannya.. actually aku baru jual bedak ni, ya allah laku sgt! macam goreng pisang.. customer aku banyak yg da berpuas hati! kalau betol 2 berminat bole pm ke fb aku ye KLIK FB .. tak pun bole terus sms ke 0195407078.. sebarang pertanyaan bole pm or sms ok.. ! sekian.. 

Allahuakbar! Sweet Sangat!


        






isnin (MULA2 BERKENALAN di Stesen KTM)




Mamat : Assalamualaikum.. Hai awak, saya nak berkenalan dengan awak boleh tak..?


Minah : Waa’laikumussalam.. Boleh, tapi kene jumpa mak bapak aku dulu.. Minta izin.. Kalau mak bapak aku bagi, aku on je..


Mamat : Waaa.. Boleh tahan ek awak ni.. Ok saya jumpa mak bapak awak.. Bagi alamat rumah awak..


Minah : Ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..


Mamat : Tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati : Ceh malas betul punya minah.. Takpe2.. Waa nama NURUL IMAN.. Lembut je nama tapi perangai brutal tol..)



Selasa (SAAT SI MAMAT JUMPA MAK BAPAK SI MINAH)


Mamat : Assalamulaikum pak cik mak cik.. Sihat..?


Pak cik & Mak cik : Waa’laikumussalam.. Alhamdulillah kami sihat.. Tapi, anak ni siape..?

Mamat : Saya MOHD AIMAN.. Saya datang jumpa makcik dengan pakcik ni sebab nak mintak izin nak berkenalan dengan anak pakcik yang bernama NURUL IMAN..


Pak cik : Alhamdulillah.. Ade lagi pemuda yang gentleman macam kamu ni lagi ye zaman sekarang.. Sebenarnye, kamu la pemuda yg pertama datang mintak izin sebelum nak berkenalan dengan anak pak cik NURUL IMAN tu..


Mamat : (Dalam hati : Waaa bangge aku sebagai seorang lelaki sejati..)


Mak cik : Sebelum2 ni tak de siape yang berani datang.. katenye si NURUL IMAN tu garang sangat orang nye.. Sebenarnya tak.. Si NURUL IMAN tu orang nye lembut sangat, sopan, budi bahasa, rajin dan agama nye pun baik..


Mamat : Sambil angguk2 dan tersenyum2 mendengar cerita mak bapak minah (Dalam hati : Ceh.. Lembut ke..? Sopan ke..? Budi bahasa ke..? Takde gaye langsung.. Takpe2.. Wait and see minah..)


Pakcik : Pak cik izinkan anak berkenalan dengan anak pakcik NURUL IMAN…


Mamat : Terima kasih pak cik mak cik..


Rabu (BILA DAH DAPAT KEIZINAN..)


Mamat : Awak parents awak dah izinkan saya berkenalan dengan awak..


Minah : So what..? Ade aku kisah..



Mamat : Tersenyum dalam kebengangan (Dalam hati : Eh2.. Sabar hati.. Sabar…)


Minah : Wei aku nak jumpa mak bapak ko pulak.. Ni fon aku, ko salin kan alamat ko.. Pastu save message..



Mamat : Awak nak wat pe jumpa ibu ayah saya..? (Sambil tangan laju menaip alamat umah dan save message)



Minah : Yang ko sibuk kenape..? Macam mak nenek.. Banyak tanye.. Esok ko jangan ade dekat umah dari jam 11 a.m sampai jam 12 p.m, ko merayap la kemane2 pun… Kalau ade gak kat umah, aku bakar ko hidup2 depan mak bapak ko.. Paham..?


Mamat : Ok2.. Awak, saya nak no. tepon awak..? Mane lah tau kalau rindu2 nanti boleh calling2..



Minah : Ooiiitt.. Geli aku.. Rindu2 ingat aku ni bini ko ke..? Nak termuntah aku dengar.. Ko call je 999 mintak no. tepon aku kat dorang.. Kompem dapat.. Dapat pelempang.. Hahahahaha..



Mamat : Senyum je la (Dalam hati : Eieieieieieieieieeieiieieie… Geram nye aku.. Takpe2.. Sabar hati.. Sabar)



Khamis ( APABILA MAMAT BALIK KERUMAH SELEPAS JAM 12 pm)



Ibu : MOHD AIMAN.. Sampai hati senyap2 ye.. Tak nak kongsi langsung kat ibu ngan ayah ye..Mamat : Apa ibu cakap ni..? Aiman tak paham la.. (Dalam kepale sambil memikir apa sebenarnye telah terjadi)


Ayah : MOHD AIMAN.. Jangan nak main nyorok2 lah kami dah tau.. Tadi jam 11, GIRLFRIEND kamu datang.. Ayah berkenan lah kalau dia jadi menantu ayah..Ibu : Ibu pun setuju.. Cantik, sopan, budi bahasa, pandai masak, pandai amik hati orang tua.. Seronok ibu kalau dapat menantu yang boleh jadi kawan ibu.. Kalau kami masuk meminang NURUL IMAN minggu depan cane MOHD AIMAN.. Kamu setuju..?



Mamat : Kalau ayah dengan ibu setuju dan suka, terus kan je la niat nak masuk minang NURUL IMAN tu… (dalam kebingungan : Sejak bile pulak aku ade GF ni.. GIRLFRIEND yang dicakapkan oleh ayah dan ibu adalah minah a.k.a NURUL IMAN.. peerrrrrr.. Gila la aku dah lah tak kenal sape minah tu.. Brutal pulak tu tetibe je ibu ayah nak wat menantu.. Tak pe.. Jalan je.. Ade sesuatu kat NURUL IMAN tu sampai ibu dengan ayah pun suka.. Hihihi)


Jumaat (HALAL & HARAM)


Mamat : Awak, minggu depan ibu ayah saya nak masuk meminang awak.. Takpe ke awak..?



Minah : Ko setuju ke mak bapak ko minang aku..?



Mamat : Setuju


Minah : Dah ko setuju, wat pe tanye aku lagi.. Ape la.. Cume aku nak kalau kite bertunang aku cume nak barang hantaran telekung, sejadah dan al – quran yang ko khatam kan je.. Duit hantaran ikut suke ko nak bagi berape.. Aku tak kisah.. 10 sen pun aku terima.. Pastu 2 minggu je bertunang dan pastu kawin.. Dah kite tutup kes ni..


Mamat : Amboi dasyat tol awak ni.. Awak ni garang la tapi sweettt..(Sambil tangan mamat nak pegang tangan minah)


Minah : Oooiiittttttttt setan.. Kuar la ko dari badan mamat ni.. Ko tau tak HARAM sentuh orang yang bukan mahram selagi ko tak lafaz “AKU TERIMA NIKAHNYA” selagi tu ko HARAM nak sentuh aku.. Ko ade wudu’ tak..?



Mamat : Takde.. Nak wat



Minah : Ko g amik sekarang.. Cepat la..



Mamat : Merungut dalam hati sambil kaki melangkah mencari paip untuk berwudu’ (eiei minah ni cube la cakap sopan sikit ngan aku.. Garang macam singe.. Singe pun tak macam dia..)


SEKEMBALI MAMAT DARI MENGAMBIL WUDU’



Mamat : Awak, saya dah amik wudu’.. Awak nak saya buat ape..?



Minah : Diam la.. Banyak bunyi la ko ni.. Nah amik ni AL-QURAN.. Ni HALAL untuk ko pegang 24 jam pun, cium, pelok pun boleh.. Pahale bergande 1000x kalau ko bace.. Ha… Aku nak ko hafaz juzu’ 30.. Minggu depan kita tunang aku tau ko da hafaz semua surah dalam juzu’ 30 tu..



Jumaat (SEMINGGU SELEPAS BERTUNANG)



Mamat : Awak ape kate kite tukar panggilan.. Saya panggil awak SAYANG dan awak panggil saya ABANG..



Minah : Ooiiiittt.. Geli aku nak panggil ko abang.. ABANG tu hanya SUAMI aku je.. Ko tu bukan suami aku lagi.. Baru tunang nak gempak2.. Bla la wei… Ha daripada ko dok ngarot yang bukan2, ko da hafaz lom juzu’ 30..?




Mamat : Emmmmmmm.. Dah2.. Nape..?



Minah : Ha.. Ha cube bace kat aku ape yang ko hafaz..



Mamat : (Dengan mulai dengan surah al – fatihah dan seterusnye membace semua surah juzu’ 30 tu sampai habis..)



Minah : Alhamdulillah.. Pas ni ko bace pulak makne2 surah dalam juzu’ amma tu.. Minggu depan aku nak dengar ko bercerite depan aku…



Mamat : Daa macam peserte pertandingan hafazan dan bercerite pulak (Cakap dalam nada slow)


Minah : Ooiitt ko kutuk aku ek..? Takpe2..



Mamat : Mane ade.. Awak memang cantik comel..



Minah : Dah2.. Jangan nak cakap lagi.. Aku tau dah aku memang cantik comel.. Sebab tu ko soh mak bapak ko minang aku kan..?



Mamat : Tersenyum (Dalam hati : Ceh masuk troli sorong sendiri la weii..)



Jumaat (2 MINGGU SELEPAS BERTUNANG)



Mamat : Awak2.. Awak tak rase ke apa yang saye rase..? Saye rase macam ade sesuatu yang indah antara kite berdua la.. Setiap kali ingat awak mesti terase yang awak dekat sangat dalam hati saya..




Minah : Ooiitt yang ko nak berjiwang karat sangat ni nape..? Bengkak telinge aku dengar.. Ko ingat ko berjiwang2 ni aku cair ngan ko.. Jangan harap la weii.. Dah2.. Sekarang ko cerita kan dekat aku kisah2 dalam juzu’ amma tu..




Mamat : (Dalam hati : Dia ni memang takde perasaan langsung.. Baru nak jiwang2 dah tak boleh.. Takpe.. Sabar hati.. Sabar..)



Minah : Ooiitt berangan plak.. Aku soh cerite bukan berangan.. Cepat la cite aku nak dengar..



Mamat : Sabar la.. Ngah susun ayat ni.. (Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. Dia memulakan kisah dari 1 surah ke surah yang lain hingga khatam dalam juzu’ amma tu)



Minah : Alhamdulillah.. Minggu depan kita nikah.. Aku nak sehari sebelum kite nikah ko wat qiamulllaill.. Allah tu Maha Melihat.. Kalau ko tak wat, ko tunggu la mase ko lafaz aku terime nikahnya mesti ko tersangkot2..



Mamat : Taknak la la sy.. Malu la tersangkut2.. Ok2.. InsyaAllah saya wat..




Minah : Tau pulak malu.. Ok.. Lagi 1, hari nikah tu aku nak ko senyum je sepanjang majlis.. Tak kisah la waktu tu ko sedih ke kecewa ke.. Yang aku nak tengok, ko senyum je.. Paham..?



Mamat : Faham.. Awak saya teringin nak tengok awak senyum.. Senyum la awak.. Mesti manis.. Selalu tengok muke garang awak je.. Senyum la sikit wak..




Minah : Ade.. Ade aku kisah.. Tak boleh.. Kalau nak tengok sangat aku senyum, tunggu hari kite nikah nanti.. Mesti ko tak boleh tidur lepas tengok senyuman aku yang menggoda sangat ni tau.. Hahahahahahahaha..




Mamat : Emmmmmm.. Yelaaaaa..



Jumaat (HARI PERNIKAHAN)



Mamat : Dengan sekali lafaz.. “AKU TERIMA NIKAHNYA NURUL IMAN BINTI ISHAK DENGAN MAS KAWIN 80 RINGGIT TUNAI..”




Tok kadi : Sah3..




Minah : Alhamdulillah (Terus dia sujud syukur tanpa menghiraukan orang sekeliling dia)




(SAAT MEMBATALKAN AIR SEMBAHYANG)




Minah : Terima kasih ABANG kerana sudi mengambil NURUL IMAN sebagai isteri abang. Bimbinglah SAYANG menjadi isteri yang solehah..(Sambil tangan terketar-ketar tok salam dan cium tangan suci suaminya)




Mamat : Subhanallah.. Terima kasih SAYANG sudi terima ABANG sebagai suami mu.. (sambil mengucup dahi isteri tercinta)




(MALAM PERTAMA)




Mamat : Sayang , abang tak sangka pulak rasenye belum sebulan kite kenal.. Tetibe je dah kawin.. Ajaib betul..






Minah : Tu namanye jodoh.. Kekuasaan Allah bang.. Kite hanya merancang tapi Allah juga yang menentukan segalenya..




Mamat : Sayang boleh abang tanye sesuatu..?




Minah : Tanya la abang,. (Dengan nada suara yang manje)




Mamat : Nape sayang dulu garang sangat ngan abang..? Tapi bile dengan orang tua abang n orang tua sayang cakap sopan..?




Minah : Maafkan sayang abang.. Ayang bukan sengaje nak berkasar dengan abang.. Ayang wat semua tu sebab nak uji sama ada abang sabar tak dengan karenah ayang.. Ayang nak abang terima ayang dengan seadanya.. Sebab sayang taknak kite hilang kemanisan cinta selepas berkawin gare2 abang dah sentuh ayang sebelum kawin.. Ni sekarang kite dah kawin.. Ayang milik abang.. Abang boleh sentuh ayang tanpa kene sound ngan ayang lagi.. Hihihi.. Abang nape abang kawin dengan ayang..?




Mamat : Subhanallah… Terima kasih sayang ku kerana menjaga batasan kita selama ini.. Abang pilih sayang kerana Allah.. Lepas abang wat qiamullail yang sayang suruh wat sehari sebelum nikah baru la abang dapat jawapan bagi perasaan yang tersembunyi antara kita berdua iaitu perasaan cinta.. I LOVE U SAYANG.. Waktu tu juga abang baru sedar ape hikmah nye kenape sayang suruh abang menghafal juzu’ amma dan membace terjemahan nye.. Semuanya indah sayang.. Terima kasih sayang.. Sekarang pun abang sedang berusaha menghafal juzu’2 yang lain…




Minah : Alhamdulillah ya Allah kau kurniakan aku suami yang soleh (sambil tangannya menadah doa) Abang, nape abang bagi ayang banyak sangat duit hantaran RM 20 ribu dengan kerete ALPHARD sebijik..? Kan ayang dah cakap kalau abang bagi 10 sen pun ayang terima..




Mamat : Sayang.. Anggap la tu hadiah daripada abang.. Berape sangat la nilai nye jika nak dibandingkan dengan nilai seorang isteri solehah macam ayang.. I LOVE U SAYANG UNTIL JANNAH..




Minah : I LOVE U TOOO ABANG.. UNTIL JANNATUL FIRDAUS.. AMIN..


credit to : Nurul Ain

SEGMEN MENANG WANG TUNAI RM 100





Assalamualaikum 

  

              sambil2 buat keje, sambil on blog dan terbace dekat shoutbox.. ade org ajak join.. dan aku cube r tgk dan dan dan segmen dye amat menarik.. ni kalau menang ni.. haish.. pikir nak shoping je ni.. hahaha.. >.< korang! jom r join! 



Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah SEGMEN MENANG DUIT RAYA DARI CIKPUAN ZEERA dah selamat diumumkan pemenangnya.

Rezeki berniaga secara online agak memberangsangkan menjelang RAYA AIDLFITRI yang bakal menjelang. So kali ni Zeera nak sumbangkan sedikit wang tunai bernilai RM100 kepada SEORANG BLOGGER bertuah. Dengan syarat yang supermudah, Zeera harap lebih RAMAI yang sudi join ! 

SYARAT -SYARAT :

warganegara MALAYSIA
1. FOLLOW blog Zeera
2. Visit HERE !
3. klik iklan bawah ni :

4. Like page Cikpuan Zeera
5. Tak perlu buat entri, just COPY gambar atas dan backlink ke ENTRI ni saja .


Segmen bermula 25 Jun 2013 dan TAMAT pada 30 Jun 2013

Pemilihan PEMENANG adalah menggunakan CABUTAN TANGAN oleh ENCIK HUSBAND !

Freebies: Ganti Gambar Burung Twitter Dengan Icon Comel


Assalamualaikum   




                            maap ye kalau tibe2 korang klik tgk tajok laen >.< hahaha.. nak buat tutorial tapi codenye tak dpt support.. so just bole kasi freebies je..  ramai cakap aku rajin buat tutorial.. hahaha.. kalau time mood aku baek to, memang aku akan buat tutorial.. kalau da bz to, susah sikit nak update r.. mood aku ni pelangi.. meriah gitu! kali ni aku nak share ngn korang something! ni  nak tambah lagi comel tak dkd blog korg? kite buat twitter burung terbang tapi2! ade laen design selain burung tau.. menarikkan? try r..




anda bole pilih design yang mane sesuai untuk blog anda: 







http://2.bp.blogspot.com/-rjO5xtFwMGA/TfzkdSSP9oI/AAAAAAAAAKQ/9JZ2G9pEAyI/s1600/birdsprite1.png












http://1.bp.blogspot.com/-ZbzawtvPXfo/TfzjE1-Lv9I/AAAAAAAAAKI/sS38BJrR7sE/s1600/birdsprite3.png














http://2.bp.blogspot.com/-UyG3QG0Ptdg/TfzkuaWp-9I/AAAAAAAAAKU/LFUKfFR7rJI/s1600/birdsprite2.png













http://3.bp.blogspot.com/-1dGo5Y_qH3g/Tkq6eVlW5XI/AAAAAAAAAKY/HNy-cLcFGgc/s1600/StarScream.png











https//lh6.googleusercontent.com/-FPaxJ9tqw5s/Tv8FNwjXEoI/AAAAAAAAAsM/Dl63KLaang/s800/Drakula.png



note:  maap ye.. ingat nak kasi code twitter tapi codenye tak support my blog.. so terpakse r kasi freebies je.. kalau nak code twitter yg terbang to korang bole search dkd google r.. kalau ade pape masalah bole pm dkd fb aku.. facebook

Tips: Sebab-Sebab Tutorial Tak Menjadi




Assalamualaikum   



                     hari ni aku rajen nak buat tutorial.. nak tau sebab ape tutorial korrang tak menjadi2? jangan mara ye.. ni hanya r pendapat masing2 k..    





Tutorial
  • kemungkinan sebab code tutorial to ade yang salah taip ataupun terlepas pandang.. benda ni pun kene ambek berat jugak.. kalau bole tengok r betol2 code tutorial to sebelum post.. kalau xjadi to mesti dia maen copy je code dekat blog orang laenkan? 




Template 
  • sekarang blog makin lame makin pelik.. tak byk blog yg same code.. lagi2 blogskin.. so, korang kene pandai2 r maen code.. kene teliti.. memang ia agak merumitkan.. lagi satu template lame dengan baru tak same tau! byk sgt beza.. actually aku lagi suke template lame! template sekarang memeningkan r.. to sebab ramai aku tgk yg gune blogskin.. betol?




Rajin Bertanya 
  • rajin2 r bertanye.. tak salahkan bertanya.. jgn main copy je code org.. bole bawah gaduh kadang2.. kalau xtau nak buat tutorial to , ringan2kan r mulut to untuk bertanya.. insyaallah, si pembuat tutorial to akan buatkan tutorial untuk awk.. like me.. huhu.. kalau xjadi ikut step tutorial yg si pembuat tutorial buatkan to, maybe bukan salah dye, maybe sebab blog kite sendiri.. 



Pengguna Blogger
  • kepade blogger baru to kene banyak bertanya ok.. mesti ramai yg nak blog dye famouskan? sape yg tak nak... kene rajin2 r singgah blog org.. kene rajin join giveaway ke contest ke.. rajin jadi sponser ke.. to yg paling penting sekali! untuk tingkatkan follow korang.. :)



Berhubung  
  • ok! ni penting.. kalau nak tinggalkan text dkd shoutbox to, jgn r tinggalkan name je tapi link blog tak kasi? cam mane nak reply text awk to? kalau bole kasi explain biar terang dkd si pembuat tutorial to supaya dye lebih paham dan mudah untuk dia. kalau susah2 sgt , dengan cara paling pantas da contact si pembuat tutorial dekat fb dia r.. sbb org akabn hari2 on9 dkd fb .. betol tak? hahaha.. 



Si Pembuat Tutorial 
  • korang kalau explain pasal tutorial biar kasi org faham betol2..  senang org nak ikut step tutorial awk ye syg.. tak ade r org pening2 tgk step awk yg memeningkan to.. 



Read more »

Tutorial: Menu Tabs Like Me ^_^
  




Assalamualaikum    



                               selamat petang semua.. jerebu dekat kawasan korang makin teruk ke makin ok? kawasan dekat shah alam ni tak r seteruk mane.. semalam hujan.. alhamdulilah.. so, makin sejuk.. bole tidur dengan lena.. xde r , pagi2 aku bangun dengan keadaan yg mara.. hahaha...  hari ni aku nak buat tutorial seterusnye, tutorial ni diminta ( ayat skema) oleh azhadezhar before ni pun dye ade gak mintak aku buat tutorial untuk blog dia sbb comment post dia tak bole comment.. ni khas untuk  blog smua.. bukan untuk blogskin tau! kalau blogskin to memang da ade 2 tab in 1 yg cam aku tunjuk dalam gambar dekat atas to.. ni untuk blog biasa sahaja.. cube r gune ok.. nampak lagi kemas ok.. 






1) Dashboard &gt; Layout &gt; Add a Gadget &gt; HTML/JAVASCRIPT


2) Copy and paste code bawah ni dalam kotak HTML/JAVASCRIPT ANDA


Read more »


Older Post